Bedreigde apen


Deze apen leven meestal in bomen en swingen met behulp van hun grote armen van boom naar boom. Bedreigde diersoorten zijn. Das, hamster, Amfibieën, reptielen, Olifanten, Apen, haai, enz, enz. Bedreigde dieren door de bedreiging van het tropisch regenwoud worden ook alle dieren die daar leven bedreigd. Apen die halen eten uit de bomen. Met de tevens bedreigde lederschildpad en de soepschildpad zijn soortgelijke programma s met behoorlijk veel succes ook uitgevoerd. Bron: by aaron Logan, wikimedia.

de zes soorten mensapen staan in de categorie ernstig bedreigd van de rode lijst van bedreigde diersoorten van iucn. Dat zijn de twee soorten gorilla en de twee soorten orang-oetan. Bedreigde apen op menukaart Chinese restaurants - met grote verontwaardiging is er in China gereageerd op beelden van de centrale Chinese televisie (cctv). Van alle dieren lijken de zes soorten mensapen het meest op de mens. Het dna van de chimpansee en de bonobo komt voor maar liefst 98 overeen met het onze. Heel veel apen lopen het gevaar uit te sterven. Een milieuorganisatie heeft dit onderzocht en een lijst gemaakt van de meest bedreigde soorten. Er zijn enorm veel bedreigde diersoorten, ontzettend veel.

Van de meest zeldzame maki, leven er nog maar 19 in het wild. Leefgebied, als er niets gebeurt kunnen hometrainer ruim 90 makisoorten uitsterven. Dit komt omdat veel tropisch regenwoud waarin zij leven wordt gekapt. Ook wordt er stiekem op de dieren gejaagd, terwijl dat verboden. Belangrijk, het zal voor de natuur van Madagaskar een ramp zijn als er veel maki's verdwijnen. De apen eten veel fruit en verspreiden zo zaadjes. Ze zorgen er dus voor dat het tropisch regenwoud blijft groeien. Als de apen verdwijnen, zal het regenwoud ook steeds kleiner worden. De milieuorganisatie hoopt dat er snel acties komen om de dieren te redden.

Apen wereldwijd met uitsterven bedreigd


Onze systemen hebben ongebruikelijk verkeer van uw computernetwerk vastgesteld. Op deze pagina wordt gecontroleerd of de verzoeken daadwerkelijk door u worden verzonden en niet door een robot. Verificatie code, neem contact met ons op via e-mail als u vragen hebt. Heel veel apen lopen het gevaar uit te sterven. Een milieuorganisatie heeft dit onderzocht en een lijst gemaakt van de meest bedreigde soorten. Afrika, op Madagaskar is het probleem het grootst. Van de 25 soorten die op de lijst staan, leven er 6 bedreigde apensoorten op dit Afrikaanse eiland. Vooral maki's worden steeds zeldzamer.

de startpagina voor


Breedsnuithalfmaki, de Breedsnuithalfmaki is een maki, halfapen die voorkomen op het eiland Madagaskar. Ooit kwamen ze voor over het gehele eiland, nu slechts in een paar restanten regenwoud in het zuidoosten en middenzuiden. In 2008 bleek uit onderzoek dat er nog maar zon 100 tot 160 dieren over zijn. Vooral zwerflandbouw, kappen voor landbouw, illegale houtkap en jacht zorgen ervoor dat de Breedsnuithalfmaki ernstig bedreigd. De javanase neushoorn komt voor, zoals de naam al doet vermoeden, op java (Indonesië). Vroeger kwam deze neushoornsoort voor in heel zuidoost-azië, nu is er nog maar én populatie bekend, ongeveer vijftig individuen in het Nationaal Park Ujung Kulon op West-java. Tot in 2010 kwam de soort ook voor in vietnam, maar het laatste dier werd in dat jaar door stropers gedood. Het probleem is natuurlijk de waardevolle neus. In China zijn deze zeer gewild, men denkt dat de neus helende krachten heeft.

Zowel de verenigde Staten als Canada doen pogingen om de walvissen hiertegen te beschermen. De oostelijke populatie werd al in de 11de eeuw bejaagd. De laatste grote afslachting dateert van 18Momenteel is het veganisme onduidelijk of er nog exemplaren van de oostelijke variant in leven zijn. Indien wel is hun toestand kritiek. In 1998 werd het aantal vruchtbare vrouwtjes geschat op 70 exemplaren.

Rekening drinken houdend met enkele gemiste exemplaren, zou het totaal aantal vruchtbare exemplaren op 250 geschat kunnen worden. De oostelijke populatie is misschien zelfs uitgestorven volgens het iucn. Intussen lijkt de soort zich voorzichtig te herstellen. Dit verloopt echter niet gemakkelijk omdat vrouwtjes gemiddeld maar om de 3,2 jaar een jong krijgen. Ook andere factoren spelen hierin mee, zoals genetische factoren, ondervoeding, chemische verontreining, biotoxines en ziektes.

Ik houd mijn spreekbeurt over het


Haar leven werd verfilmd in de film Gorillas in the mist uit 1988. De jaren na de film ging het een stuk beter met de populatie, maar de Rwandese genocide in 1994 bracht daar abrupt een eind aan. Naar schatting 500.000 tot 1 miljoen mensen werden vermoord en honderdduizenden vluchtten naar de grens met buurland zaïre. En dus ook naar het leefgebied van de gorillas. Overigens gaat het met de andere vier gorilla soorten ook zeer slecht, allen zijn ze bedreigd. Noordkaper, de noordkaper is een van de grootste dieren op aarde.

Deze walvissen kunnen zon.000 kilogram wegen. De vrouwtjes zijn het langst, die kunnen zon 18 meter lang worden. De noordkaper in het westen werd tussen de 16de eeuw en 1935 bejaagd tot de soort tot zon 300 exemplaren werd gedecimeerd. Nu is hij beschermd. Zijn grootste bedreiging bestaat nu uit aanvaringen en verstrikking in visnetten. Naar schatting kwam 72 van de populatie eens in problemen met visnetten.

Aantal calorieën (kcal komkommer per 100

In 87 Europese dierentuinen leven bijvoorbeeld 220 exemplaren, in horloge Nederland is dat in dierenpark Amersfoort, dierenpark Emmen, safaripark beekse bergen, dierenrijk, ouwehands dierenpark en in hoenderdeall. Doormiddel van het Europese soortbehoudprogramma (EEP) proberen ze de soort zo goed mogelijk in stand te houden. Berggorilla, de berggorilla is de grootste van de vijf bekende gorillaondersoorten. Het vrouwtje heeft een schofthoogte van 130-150 cm, het mannetje is met 140-185 cm nog een stuk groter. Het mannetje (de zilverrug) weegt tussen de 160 en 210 kilogram. In 2012 leefden er nog maar circa 880 exemplaren over de hele wereld. In het wild leven ze in een klein gebied rond het Virungagebergte (Oeganda, rwanda, congo). De berggorilla werd beroemd dankzij de Amerikaanse biologe dian Fossey die de dieren observeerde.

Afvallen door te fietsen, tips en informatie

Onder andere door ciguatera-vergiftiging en het overbevissen van kreeften, hun favoriete voedsel. In 2008 is de populatie vastgesteld op maximaal.200 exemplaren. Chinese reuzensalamander, de Chinese reuzensalamander is de grootste salamander ter wereld, het dier wordt maximaal 180 centimeter lang. Het dier is bedreigd door vervuiling, verlies van leefomgeving, en omdat het een delicatesse is in China, en ook wordt gebruikt in medicijnen. Vroeger waren de reuzensalamanders gemakkelijk te vinden in bijvoorbeeld de hupingshan Natural Reserve, nu kunnen onderzoekers zoeken wat ze willen maar vinden ze er geen. De siberische tijger is genetisch gezien bijna gelijk aan de kaspische tijger, die in 1970 al is uitgestorven. Met de siberische tijger lijkt hetzelfde te gebeuren, in het wild leven nog circa 500 exemplaren. De genetische diversiteit in de populatie is beperkt, wat als invloed heeft dat genetische afwijkingen yoghurt vlotter van generatie op generatie worden overgedragen. In gevangenschap zijn er nog veel exemplaren die zich voortplanten.

Het schild van de karetschildpad wordt verwerkt tot gebruiksvoorwerpen zoals kammen en sieraden als brilmonturen en hangers. Het schild van de karetschildpad is bijzonder, het geeft een linkerkant dieprode kleur, een gevlamd patroon en heeft een glans, daarom is ook juist dit schild zo gewild. Maar niet alleen door het schild is het dier met uitsterven bedreigd, de eieren staan in sommige landen bekend als delicatesse, en ook het vlees wordt gegeten. Er zijn fokprogrammas opgezet om jonge dieren die uit het ei komen te vangen en als ze al wat groter zijn weer uit te zetten, zo is de overlevingskans groter. Met de tevens bedreigde lederschildpad en de soepschildpad zijn soortgelijke programmas met behoorlijk veel succes ook uitgevoerd. Hawaïaanse monniksrob, de naam zegt het al, de hawaïaanse monniksrob is een zeehond die voorkomt in de zeeën bij Hawaï. De inheemse bevolking noemt het dier ook wel Ilio-holo-i-ka-uaua, of hond die loopt in ruw water. De populaties van de hawaïaanse monniksrob zijn de afgelopen jaren zeer snel afgenomen, zelfs op de meest geïsoleerde hawaïaanse eilanden. Ook hier weer voornamelijk door menselijke activiteiten.

Ben saunders: naar de zuidpool en terug - de zwaarste

De lijst van dieren met uitsterven bedreigd is schrikbarend groot, bijna.000 dieren staan er op de lijst van de iucn. Wat het nog erger maakt is dat de meeste dieren uitsterven door menselijke handelen. Het opwarmen van de aarde, ontbossen, vervuiling, rauw jacht, allemaal redenen waarom er momenteel zoveel dieren met uitsterven bedreigd zijn. Elk dier dat uitsterft is er én teveel. Voor de komende tien soorten ziet het er momenteel misschien wel het slechts uit:. Karetschildpad, de karetschildpad is een middelgrote zeeschildpad. Hij komt voor in de Atlantische, grote en Indische Oceaan en in de middellandse zee, de rode zee en de Zwarte zee, maar steeds minder. De belangrijkste vijand van de karetschildpad is namelijk de mens, die op de schildpad jaagt (om het schild te kunnen verwerken de habitat vervuilt en de neststranden aantast.

Bedreigde apen
Rated 4/5 based on 669 reviews